Topp 5 bästa vandrarhemmen i Europa

Att resa kostar vanligtvis en hel del men på boendet kan du spara pengar genom att välja bort dyra hotell. Vandrarhem har ofta en charm och personlighet som många hotell saknar men eftersom det finns så många att välja bland kan det vara svårt att hitta rätt. Sophie’s Hostel i Prag är ett vandrarhem med modern och trevlig inredning. Byggnaden är från 1800-talet och ligger på en lugn gata centralt i staden, på gångavstånd till det mesta. Varje morgon tillagas frukost av vandrarhemmets kock och för den riktigt hungriga erbjuds frukostbuffé.

shutterstock_332372780Athens Backpackers och Buda Base

På en tyst gata i Aten ligger Athens Backpackers – ett grekiskt vandrarhem med egen sportbar samt en takbar med utsikt över Akropolis. Detta vandrarhem är en utmärkt bas att utgå från när du vill upptäcka stadens antika sevärdheter eller besöka stranden! Ungerska Buda Base är ett trevligt litet vandrarhem som ligger mitt i Budapest. Vandrarhemmet ligger nära den berömda kedjebron och härifrån tar du dig snabbt och smidigt till stadens olika sevärdheter. Rummen går i ljusa färger och maten tillagar man själv i något av de två köken. Receptionen har öppet dygnet runt och transport till och från flygplatsen erbjuds.

Lucky Youth Backpacker Apartments Hostels och Hostels Alessandro

Lucky Youth Backpacker Apartments Hostels i Paris är till för backpackers mellan 18 och 28 år. Som namnet antyder kan man här hyra en typisk parisisk lägenhet. Det finns flera olika lägenheter att hyra och allihop ligger i de bästa delarna av den franska huvudstaden. Genom att bo med andra människor får du möjligheten att knyta nya vänskapsband. Hostels Alessandro består av två vandrarhem som båda är belägna centralt i Rom. Inredningen går i medelhavsstil och de båda vandrarhemmen är två av de mest populära i staden bland backpackers. Från dessa vandrarhem ligger den italienska huvudstaden med sina historiska byggnader öppen att utforskas!