Topp 5 mest populära resmålen 2016

När det kommer till att resa och upptäcka nya platser, är ofta mat och nöje centrala delar av äventyret. Man vill gärna undvika de vanligaste turistfällorna och istället få en genuin och prisvärd upplevelse på sin resa. Därför har vi här samlat de platserna och resmålen som i vårt tycke har allra bäst utbud av riktigt bra, lokala och genuina restauranger där du kan känna att du verkligen får en smak av något äkta. Vi hoppas att du får bra inspiration och lite nya idéer för kommande resmål från denna sammanställning.

shutterstock_272655443Östeuropa på frammarsch

Normalt sett landar städer som Paris och Rom högt upp när det kommer till att lista de viktigaste resmålen för högklassiga restauranger. Vi kommer upptäcka att så är delvis fallet även här, men vi tror att vi kan ha en del uppstickare som du kan inspireras av. Först ut har vi Ungerns huvudstad Budapest med ett lokalt kök kanske främst känt för sitt kött. Vi vill även slå ett slag för Prag med liknande matkultur, men med stort fokus på lokala bryggerier och världskänd öl. För de bästa kontinentala traditionerna rekommenderar vi Rom, Barcelona och Nice som alla blivit populära resmål inte minst på grund av de lokala restaurangerna.

Vad ska man tänka på innan avresa?

Se först och främst alltid till att ni har kollat upp ett par riktigt bra restauranger oavsett vilken stad ni ska till. Då kan man alltid välja på plats och få slutgiltiga tips och råd från lokalbefolkningen eller någon anställd på hotellet. De hjälper oftast mer än gärna till. Vidare är det väldigt viktigt att tänka på att ta reda på hur mycket dricks man förväntas att ge på de olika platserna. Detta kan skilja sig relativt mycket från land till land och man blir så otroligt mycket bättre bemött om man känner till de lokala normerna.