Vad krävs för att bli Sveriges bästa hotell?

Att semestra på hotell

Att resa i Sverige har länge varit en underskattad semestersyssla för svenskar, som hellre tar flyget till Kanarieöarna eller Thailand. På senare år har dock intresset för att besöka platser i det egna landet fått ett uppsving. Ibland vill man unna sig att åka bort bara över en helg, att koppla av och riktigt njuta. På längre vistelser kanske man nöjer sig med ett enklare hotell, men åker du bort över en natt eller två har du råd att checka in på ett riktigt bra hotell, där hotellvistelsen är själva upplevelsen.

Hotelldisk

Vilket är det bästa hotellet?

I slutet av varje år brukar både kvällstidningarna och resesajter utse vilka hotell som är de bästa i landet. Generellt sett håller hotellen i Sverige en hög standard både gällande bemötande och frukostbuffé, men så finns de hotell som utmärker sig lite extra. Reseportalen Tripadvisor låter vanliga resenärer betygsätta sevärdheter, restauranger och hotell över hela världen och när resultatet över 2015 års bästa hotell i Sverige presenterades var det anläggningar i storstäderna som låg i topp. Sinsemellan skiljer sig stilen ganska mycket på de hotell som hamnar på topp nummer tre, från ett stort och byggnadsminnesskyddat gammalt slott till ett toppmodernt lyxhotell med utsikt över hela Göteborg. Det gemensamma är att de har en noga utvald och genomarbetad stil som går igenom i varje detalj. Bemötandet från personalen är mycket bra och de har alla ett kök som tillagar vällagad och god mat, något som är viktigt enligt många hotellgäster.

Storstäderna i topp

På tredje plats i Tripadvisors undersökning hamnade Görvalns hotell i Järfälla utanför Stockholm. Inrymt i en stor huvudbyggnad med flera flyglar serveras gästerna ett designhotell där varje rum har en unik prägel. Rummens inredning passar väl in med slottets gamla atmosfär och sängarna är stora och bekväma. I köket lagas mat med svenska smaker. På silverplats över de bästa hotellen hittar vi Upper House i Göteborg. Ett modernt och stilrent hotell med sparsmakad inredning som uttrycksmässigt ligger långt från Görvalns hotell. Upper House är belägget mitt i stan med utsikt över hela Göteborg. Rummen erbjuds i olika storlekar där det största är på hela 158 kvadratmeter, som en normalstor familjevilla. Servicen är utmärkt och i februari 2016 tilldelades hotellet sin första Michelinstjärna. Det hotell som kammade hem första platsen är Lydmar i Stockholm. Atmosfären i hotellet beskrivs som att komma hem och känslan är att du sitter i ett vardagsrum omgiven av dina vänner och familj. Med utsikt över Stockholms ström serveras du mat i världsklass och med rustika material i inredningen tillåts du att varva ner, koppla av och bara njuta.