Världens topp 5 dyraste resmål

shutterstock_368744126Tycker du om att resa och har väldigt mycket pengar över? Då kan följande resmål vara någonting för dig, ingenting har sparats på, här är det lyx som gäller in i minsta detalj. Vi börjar i botten för att göra det mer spännande och den minst lyxiga, eller minst dyra om man så vill börjar uppe i luften. Det är en flygresa med Singapore airlines där du kan boka en egen lyxsvit ombord på flygplanet. Biljetten kostar omkring motsvarande 170 000 kr men då ingår alltså en egen svit med säng, mat, ett glas champagne och toalettartiklar.

Hyr en ö

Har du alltid drömt om att få ha fest på en alldeles egen ö? Nu har du chansen, Laucala Island i Fiji är en obebodd ö som du kan hyra för privata fester. Men smakar det så kostar det, 1,1 miljoner kronor per natt och du måste stanna i minst fem nätter. Vill du hellre koppla av lite närmre Sverige kanske ett rum i The Royal Penthouse svit på Hotel President Wilson i Genève passar? Rummet kostar 975 000 kr per natt, men då har du tillgång till tolv rum och eget gym. Behöver du ett tillskott i kassan för att kunna åka på semester? Jämför lån hos olika långivare.

Semester under två år

Vi närmar oss toppen på listan och kanske en lyxresa som kostar 12 miljoner kronor och som tar två år att genomföra kan vara någonting? Resan spänner över 150 länder och anordnas av VeryFirstTo.com. Vilket är då världens dyraste resmål? Det är faktiskt Ibiza eller närmare bestämt en restaurang på ön som ligger i Hard Rock hotell. Varje måltid är som en teater där maten utgår från ett visst tema. Väggar, bord och tak är filmdukar som ackompanjerar temat och maten. Dessutom förändras temperaturen, ljudet och luftfuktigheten beroende på vilken måltid som serveras. Vad kostar då detta kalas? 15000 kr per person, men då serveras du 20 rätter.